Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Триъгълни банички с праз и извара

Триъгълни банички с праз и извара

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Триъгълни банички с праз и извара4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Банички с ароматна плънка, които се приготвят почти толкова лесно, колкото се изяждат"

Необходими Продукти

  • готови кори - 1 пакет
  • праз - 4 - 5 стръка
  • извара - около 350 г
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 100 г
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се целият праз и бялата и зелената част. Празът се разцепва по дължина на четири и след това се режи на ситно. После се задушава в малко олио до омекване, добавя се и доматеното пюре. Охлажда се и се добавят разбитите яйца и извара и натрошено сирене. Ако има нужда, посолявате.

Пакета готови кори разрязвам на парчета по 10-12 см ленти. Взимам два листа едно върху друго, като намазвам всяко листо с мазнина, слагам плънката в единия край и навивам на триъгълничета.

Когато плънката е в единия край, а не по цялата дължина на листа, триъгълните банички стават по-издути и когато ги хапваш се усеща вкусът на плънката.

Другото предимство на триъгълните банички е, че плънката е в единия край и при навиването, тя се завива много добре и не изтича отникъде при печенето.

Готовите триъгълници подреждам в тава за печене и отгоре намазвам с олио. Мажа леко малките банички с олио и поръсвам със сусам.

Пека Триъгълните банички с праз и извара в предварително загрята фурна на 170 градуса, докато се зачервят - около 35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: