Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Хрупкави лучени пръчици

Хрупкави лучени пръчици

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Хрупкави лучени пръчици
Снимка: Десислава Дончева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"За мезе, за похапване или просто за разкош - ето ви три основателни причини да приготвите тези хрупкави лучени пръчици"

Необходими Продукти

  • мая - 30 г
  • топла вода - 2 ч.ч
  • сол - 1 и 1/3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • брашно
  • лук - 2 бр. кромид
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в малко топла вода. Прибавяме 1 с.л. сол, захар, оцет, 1 с.л. олио и топла вода.

Разбъркваме и прибавяме брашно, месим, докато се получи средно меко тесто. Тестото го оставяме да втаса.

В тиган с две супени лъжици загрято олио се задушава едро нарязаният лук, докато омекне.

Тестото се разстила върху набрашнена повърхност, нарязва се на лентички с дължина 12 см, които се навиват като спирали и се поставят в намазана с олио и набрашнена тава.

Престояват в нея около 10 минути.

Готовият задушен лук се разпределя върху всяка пръчица. Поръсват се с червения пипер и с 1/3 с.л. сол.

Гризините се пекат 20 минути на 180 градуса. Хрупкавите лучени пръчици са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: