Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнична палачинкова торта

Празнична палачинкова торта

Празнична палачинкова торта
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"За делник и празник - разкошна палачинкова торта"

Необходими Продукти

  • палачинки - 10 бр.
  • майонеза - 400 г
  • пилешко месо - 400 г варено
  • яйца - 4 бр. варени
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • моркови - 2 бр. варени за декораци
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 100 г
  • копър - 2 връзки свеж
  • маслини - 3 бр. черни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свареното и обезкостено пилешко месо нарежете на ситно. Добавете ситно нарязаните кисели краставички и 200 г майонеза. Разбъркайте до еднородност.

В купа разстелете 4 палачинки, като оставите крайчетата отгоре. Намажете с майонеза.

Върху четири палачинки нанесете от плънката и навийте на руло. Поставете рулата в купата върху останалите палачинки - три по края и една в средата.

Намажете с майонеза, сложете две яйца, нарязани на половинки. Отгоре сложете палачинка, намажете с майонеза и поръсете с настърган кашкавал.

Сложете отново палачинка, плънка, настъргано сирене и работете така до края, до изчерпване на количеството.

Най-отгоре завършете с палачинка. С помощта на чиния обърнете вашата солена торта.

Намажете с майонеза, поръсете с настъргани жълтъци. Декорирайте отстрани със ситно нарязан копър, а отгоре - с рози от моркови и маслини.

Празничната палачинкова торта е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: