Начин на приготвяне
Предварително изкарайте броколите, ако са ви замразени, за да се отпуснат на стайна температура, за да можете по-лесно да ги накъсате (нарежете) на малки розички.
Нарежете пилешкото филе на малки хапки (късчета) и ги запържете в сгорещено олио до леко порозовяване, като ги поръсвате с чубрица, сол и черен пипер (може да ги поръсите с други подправки по ваш вкус). След като се е запържило леко месото, добавете бялото вино и го оставете да се изпари (изври).
Добавете броколите накъсани на малки розички, разбъркайте и пържете още малко около 5 минути. Изсипете месото с броколите в йенска тенджера, сложете топеното сирене, разбъркайте го с месото и броколите и сложете капака.
Сложете го да се запече в загрята фурна на 200-220 градуса за около 15-20 минути или до разтапяне на топеното сирене и леко запичане.
Ако не обичате броколи, може да ги замените с други зеленчуци по вас вкус. Може освен вино да сложите и бульон по ваш избор и вкус.
Коментари
Крайният резултат беше страхотен.