Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Пиле с броколи и топено сирене

Пиле с броколи и топено сирене

ИввИвв
Чирак
5738170
Пиле с броколи и топено сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако единственият начин да ви накараме да ядете броколи, е да ги скрием под крехко пиле и сметана, така да бъде"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • броколи - 200 г или 1 пак. замразени
  • топено сирене - 300 г
  • вино бяло - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • подправки - други по ваш вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изкарайте броколите, ако са ви замразени, за да се отпуснат на стайна температура, за да можете по-лесно да ги накъсате (нарежете) на малки розички.

Нарежете пилешкото филе на малки хапки (късчета) и ги запържете в сгорещено олио до леко порозовяване, като ги поръсвате с чубрица, сол и черен пипер (може да ги поръсите с други подправки по ваш вкус). След като се е запържило леко месото, добавете бялото вино и го оставете да се изпари (изври).

Добавете броколите накъсани на малки розички, разбъркайте и пържете още малко около 5 минути. Изсипете месото с броколите в йенска тенджера, сложете топеното сирене, разбъркайте го с месото и броколите и сложете капака.

Сложете го да се запече в загрята фурна на 200-220 градуса за около 15-20 минути или до разтапяне на топеното сирене и леко запичане.

Ако не обичате броколи, може да ги замените с други зеленчуци по вас вкус. Може освен вино да сложите и бульон по ваш избор и вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Митко
Митко
Вместо топено сирене го направих с настърган кашкавал. При задушаването на лука, сложих и настърган морков. Използвах пакетирани броколи.
Крайният резултат беше страхотен.
04.05.2024 14:15