Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Леща с лук и домати

Леща с лук и домати

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Леща с лук и домати2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Една по-различна леща, която ще ви плени"

Необходими Продукти

  • леща - 1ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • домати - 1 кутия
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зелен лук - 5 стръка
  • магданоз - 1/2 вр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата и я сложете да ври за около 30 мин - не трябва да се преварява.

През това време нарязваме на тънки четвъртини лук.

В тиган загряваме олиото и прибавяме лука с щипка сол на среден огън, като се разбърква често, докато омекне, около 5 минути, след което се добавя захарта, оцет 1 с.л и малко вода. И готвим още 5 мин.

Когато лещата е готова, я прецеждаме през гевгир и я добавете при лука, след това доматите и останалия оцет, сол, черен пипер и гответе още 3 мин.

Зеления лук и магданоза нарежете на ситно и прибавете към лещата и гответе още 3 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: