Панирани рибени филета

Росица КрасимироваРосица КрасимироваПомощник Готвач11923591
15/01/2017
"Тези панирани рибни филенца са готови да нула време, затова отрано изстудете напитките "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо749
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се измиват и подсушават. Ако използвате замразени рибни филета, е хубаво да се размразят първо бавно и на стайна температура.

Филета се подреждат в тавичка и се поливат със сока на един лимон. Добавят се солта и пиперът. Ако са много големи филетата, може да се нарежат на по-малки.

Така приготвените филета се панират, като първо се овалват в брашно. После се потапят в предварително разбитите яйца и след това в галета.

В подходящ тиган и на максимална степен на котлона се загрява мазнината. Когато се пускат филетата за паниране, котлонът се намаля, защото ако температурата е много висока, ще изгори много бързо панировката.

В момента, в който се зачервят филенцата странично, това трае около 2-3 минути, се обръщат за да се изпържат и от другата страна.

На рибата не ѝ е нужно дълго време на пържене. За около 5 минути е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар