Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Лимецова палачинка с тиква

Лимецова палачинка с тиква

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Лимецова палачинка с тиква
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Вкусно приключение в страната на здравословното хранене"

Необходими Продукти

  • тиква - 200 г предварително сварена или печена
  • овесени ядки - 2 с.л.
  • брашно от лимец - 2 - 3 с.л.
  • бакпулвер - на върха на ножа
  • белтъци - 2 бр.
  • канела - 1 к.л.
  • индийско орехче - на върха на ножа
  • сол - 1 щипка
  • краве масло - за намазване на тигана
  • мед - за гарниране на палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд пасираме предварително накиснатите овесени ядки с 100 мл хладичка вода. Прибавяме тиквата и белтъците и продължаваме да пасираме.

Към полученото пюре добавяме всички останали продукти и разбиваме с тел до получаване на гъстичка палачинкова смес. Ако се получи по-гъстичка, прибавете малко вода, а ако е рядка - сгъстете с лимецово брашно.

В нагорещен и намаслен тиган с незалепващо покритие в средата с малко черпаче сипваме от сместа. Като се позачерви, с дървена шпатула внимателно обръщаме от другата страна.

Палачинките стават мекички.

Гарнираме Лимецовата палачинка с тиква с мед или според предпочитанията!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: