Начин на приготвяне
В дълбока тенджера сложете лука, карамфила, ориза, дафиновите листа, бульона и шафрана. Оставете да заври и затворете с капак. Варете около 15 - 20 минути или докато оризът е готов. Ако е необходимо, долейте вода. Разстелете в тавичка, за да изстине по-бързо.
Обелете червения лук и го нарежете на 4, поставете в тиган с 50 мл вода, оцета, виното и щипка сол. Оставете да ври в продължение на 5 минути, като разбърквате често, и добавете 50 г олио. Оставете да ври, докато се посгъсти малко. Махнете от котлона.
Изчистете пушената моцарела от кората. Нарежете я на малки кубчета и я добавете към ориза. Добавете 2 с.л. пармиджано и подправете със сол.
От ориза оформете топки (по-малки от портокал) и ги увийте с мляното месо.
Поставете в тавичка, поръсете с олио и черен пипер и ароматизирайте с розмарин.
Пече се на 180 градуса 30 минути или до готовност на месото.
Сервира се с малки кубчета зеленчуци, сушени за 5 минути в тиган с тънък слой олио.