Суджук

ИвайлоИвайло
Чирак
21
5
12
15/01/2017
"Суджук, суджук, ароматен домашен суджук и чаша домашно червено вино - така бихме искали да прикараме всички студени зимни дни "
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 724
  • Преглеждания за месеца847
  • Преглеждания за седмицата214
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - 2 кг от телешко месо
  • чубрица - 10 г
  • черен пипер - 15 г
  • червен пипер - 45 г
  • кимион - 40 г
  • сол - 150 г
  • свински черва - тънки
  • кайма - 1 кг от овче месо
  • кайма - 2 кг от свинско месо
  • селитра - 10 г
  • индийско орехче - 1/2 настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трите вида кайма се смесват (преди мелене месата трябва да престоят една нощ на хладно). Подправя се със солта, червения пипер, кимиона, чубрицата, селитрата и настърганото орехче.

Оставя се да престои няколко часа в хладилник.

Червата се почистват добре. Нанизват се на специална приставка на месомелачката и след като месото се вкара, двата края се връзват.

Напълненият суджук се надупчва с игла на местата, където е останал въздух.

Суджукът се поставя на пръчка и се окачва на проветриво място, като след 2-3 дни леко се разточва с точилка.

Има трайност 1-2 месеца.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Pavel Velikov
Pavel Velikov
13.01.2020 11:47
Аз си правя суджуци за да няма химикали в тях, а вие селитра слагате.
1
0
ивалина николова
Страхотна рецепта .
3
0