Торта Къдравия Пинчер

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Торта Къдравия Пинчер
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Не взимайте на децата домашен любимец - пригответе им торта Къдравия пинчер. Само така всички ще са доволни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. (250 мл чашата)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • заквасена сметана - 800 г
  • пудра захар - 1 ч.ч. (250 мл чашата)
  • кондензирано мляко - 6 - 7 с.л.
  • глазура
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • краве масло - 25 г
  • сладко от цели череши - или някакъв друг плод
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер разбиваме яйцата със захарта за около 3-4 минути. Добавяме заквасената сметана и разбъркваме.

Прибавяме на части предварително пресятото брашно, смесено с бакпулвера. Разбъркваме до хомогенно кексово тесто.

Разделяме тестото на две в купи, като в едната добавяме какаото и разбъркваме.

Изпичаме двата блата /какаов и яйчен/ в малки тавички. На 180 градуса за около 20-25 минути, оставяме ги да се охладят напълно.

Яйчния блат с нож разрязваме на две хоризонтални половини. Едната половина поставяме в подходяща чиния или поднос, тя ще ни служи за основа на тортата. А другата половина заедно с какаовия блат нарязваме или начупваме на малки кубчета.

Подготвяме си крема, като смесваме сметаната със захарта и разбиваме с миксера. Прибавяме на дози кондензираното мляко, като внимаваме кремът ни да не стане рядък - т.е. да е леко гъст.

Намазваме основата обилно с крем, след което всяко кексово кубче потапяме в крема и редим върху основата хаотично, като се стремим да образуваме хълмче. Тук-там поставяме парче плод от сладкото, което сме избрали. С останалия крем намазваме сметановата торта и с върха на пръстите издърпваме като сталактити крема - т.е. да стане рошав.

Комбинираме съставките за глазурата и на слаб огън, докато започне да завира. Оставяме да се охлади, с лъжица или шприц разпръскваме от глазурата отгоре надолу и обратно по цялата повърхност на тортата.

Оставяме на хладно и след 2-3 часа и се наслаждаваме на тортата Къдравия Пинчер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: