Начин на приготвяне
Дреболиите се нарязват на дребни парчета и се задушават с вода, олио и сол за около 20 мин.
След като изври водата, се добавя лукът, който се запържва до златисто, чесъна, филията хляб, която предварително е потопена във вода и изцедена.
Накрая се добавят нарязаните на дребно картофи, една лъжица масло подправките за плънката и се обработва за още 10 мин.
Патицата се осолява, поръсва се с черен пипер и хубаво се намазва със соев сос. Патицата се пълни и се глазура.
Пече се под фолио за около 2.5 часа.
Аз я пека 1 час, след което я обръщам печената патица, така пека още 1 час и накрая пека за кратко без фолио до златисто.
Да Ви е вкусно с моята пълнена патица с картофи и глазура!