Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Суджук»Телешки суджук с кимион и чубрица

Телешки суджук с кимион и чубрица

Телешки суджук с кимион и чубрица
Снимка: Ганка Николова Енчева
2 / 5
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
50
"На високо ги закачете, на тънко ги нарежете и с мерак ги хапнете"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 10 кг
  • сол - 160 г
  • черен пипер - 40 г
  • кимион - 70 г
  • чубрица - 20 г
  • захар - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се бърка 3-4 пъти в рамките на 24 часа.

Държи се на хладно и се пълни каймата в естествени черва.

Закачат се да съхнат на хладно и проветриво място.

На 2-рия ден от закачането им, суджуците се свалят внимателно и се разточва с кръгло стъклено шише, пълно с топла вода, и се закачат отново.

Телешкият суджук с кимион и чубрица е много добро мезе, опитайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: