Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб на тиган с доматен сос

Черен дроб на тиган с доматен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Черен дроб на тиган с доматен сос
Снимка: Добринка Петкова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Вкусна селска гозба, приготвена с мерак"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 400 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 буркан с чушки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на средно дебели парчета. Сложете в купа и залейте с прясното мляко.

Оставете в хладилника за 30 минути. Извадете и отцедете. Подсушете с кухненска хартия и изпечете на грил тиган за 2-3 минути от всяка страна.

В тиган сгорещете олио. Запържете нарязаните лук и чесън. Добавете пасираните домати и чушки.

Добавете подправките и върнете дроба в тигана.

Захлупете и оставете ястието да ври около 20 минути, или докато водата от домати изври.

Поднесете мезето с нарязан магданоз.

Черният дроб на тиган с доматен сос е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: