Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешки бутчета със сирена и сушени домати

Пилешки бутчета със сирена и сушени домати

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки бутчета със сирена и сушени домати
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Една рецепта, която ще ви накара да се влюбите в готвенето - вкус и аромат, които пленяват"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 - 7 бр. парти
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • за соса
  • бульон - 500 мл пилешки
  • сметана - 200 мл за готвене
  • топено сирене - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • чедър - 50 г
  • сушени домати - 10 - 12 бр. със зехтин
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • за пюрето
  • картофи - 500 г
  • тиква - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • пармезан - 50 г
  • масло - 20г
  • готварска сметана - 50 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките бутчета. Овкусете ги със сол, черен пипер и къри. В дълбок тиган загрейте 1-2 с.л олио. Запържете бутчетата, като добавите скилидката чесън.

Налейте бульона, сложете капака и оставете ястието да ври около 25 минути или докато месото омекне и бульона поизври малко.

Свалете капака, извадете бутчетата и ги сложете в тавичка с малко олио. Поръсете и тях с олио и запечете на 200 градуса около 10-15 минути или до златисто. През това време направете сметановия сос.

Към бульона в тигана добавете нарязаните сирена и хубаво разбъркайте, за да се разтопят. След като поври няколко минути, добавете нарязаните домати и налейте сметаната.

Разбъркайте добре и добавете нарязания магданоз. Извадете бутчетата от фурната и ги залейте със соса. Върнете обратно за 5 минути.

За пюрето нарежете морковите, картофите и тиквата на парчета. Сварете ги в посолена вода. Отцедете и ги сложете в купа. Прибавете малко от водата, в която сте варили и маслото. Пасирайте до гладкост.

Налейте сметаната, добавете настъргания пармезан и продължете да пасирате. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Ако стане много гъсто, добавете още малко от водата. Сервирайте задушеното пиле, гарнирано с картофеното пюре.

Пилешките бутчета със сирена и сушени домати са уникална вкусотия, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димана
Димана
Страхотна рецепта :)
16.01.2017 13:37