Начин на приготвяне
Измийте и подсушете пилешките бутчета. Овкусете ги със сол, черен пипер и къри. В дълбок тиган загрейте 1-2 с.л олио. Запържете бутчетата, като добавите скилидката чесън.
Налейте бульона, сложете капака и оставете ястието да ври около 25 минути или докато месото омекне и бульона поизври малко.
Свалете капака, извадете бутчетата и ги сложете в тавичка с малко олио. Поръсете и тях с олио и запечете на 200 градуса около 10-15 минути или до златисто. През това време направете сметановия сос.
Към бульона в тигана добавете нарязаните сирена и хубаво разбъркайте, за да се разтопят. След като поври няколко минути, добавете нарязаните домати и налейте сметаната.
Разбъркайте добре и добавете нарязания магданоз. Извадете бутчетата от фурната и ги залейте със соса. Върнете обратно за 5 минути.
За пюрето нарежете морковите, картофите и тиквата на парчета. Сварете ги в посолена вода. Отцедете и ги сложете в купа. Прибавете малко от водата, в която сте варили и маслото. Пасирайте до гладкост.
Налейте сметаната, добавете настъргания пармезан и продължете да пасирате. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Ако стане много гъсто, добавете още малко от водата. Сервирайте задушеното пиле, гарнирано с картофеното пюре.
Пилешките бутчета със сирена и сушени домати са уникална вкусотия, опитайте!
Коментари