Начин на приготвяне
В купа разбъркайте млякото и майонезата. Нарежете шунката и копъра на ситно, добавете ги към сместа и разбъркайте.
Сварените картофи намачкайте на пюре. Добавете масло, сол и разбъркайте. Във форма с падащо дъно разстелете пюрето като блат.
Сложете малко от соса и с лъжица го разнесете. Рендосайте 8 яйца, посолете и отново нанесете от соса. Сложете рендосан кашкавал и пак сос.
Покрийте със стреч фолио и леко притиснете. Приберете в хладилник за една нощ. На другия ден я освободете от ринга.
Аз украсих солената торта с домати и останалите яйца. Отстрани сложих нарязан на ситно копър.
Божествената празнична салата е подходяща са различни празнични поводи.