Пухкава питка с ким

Станислава АрмяноваСтанислава АрмяноваИноватор361363661
16/01/2017
"Пухкава и ароматна - вкусна питка, която препоръчваме от сърце "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в затопленото прясно мляко заедно със захарта и малко брашно. Оставяме да шупне.

Правим кладенче в пресятото брашно и чупим яйцата в средата, като отделяме 1 жълтък за намазване. Изсипваме маята, киселото мляко, угасено със содата. Слагаме солта и олиото. Месим меко тесто и разделяме на 3 части.

Разточваме на кръг около 1 см дебелина, мажем с маслото. Слагаме втория лист и мажем, слагаме и третия лист. Разточваме и режем кръга на 16 триъгълника, които навиваме на кифлички. в намазнена тава редим в кръг вече навитите парчета.

Оставяме да втаса и след това мажем с жълтъка. Поръсваме с ким. Печем в умерена фурна на 170 градуса за около 45-50 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар