Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Разядка от нахут и патладжан

Разядка от нахут и патладжан

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Странно нещо са това разядките. Те не са за хора, които нямат апетит, а за хора, които имат апетит към хубавата храна!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя средни
  • нахут - 450 г (1 консерва)
  • тахан - 4 с.л
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • зехтин - 4 с.л
  • магданоз - 1/4 ч.ч ситно накълцан
  • къри - 1/4 ч.л.
  • чили - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л смлян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на дебели филии, поръсете ги със сол и ги оставете под наклон за 20 минути да се отцедят от горчивината. Измийте и подсушете след това. Подредете ги в намазнена тава и ги изпечете до пълното им омекване.

Използвайте готов нахут от консерва, но ако имате суров до накиснете предварително за 1 нощ във вода, след което го сварете напълно. Сложете го в блендер или кухненски робот заедно с тахана, чесъна, 2 с.л зехтин, лимоновия сок и направете всичко на пюре. Добавете патладжаните, кимиона, кърито, чилито, магданоза и солта и пуснете отново за кратко робота.

Поднесете разядката от нахут и патладжан с нарязани зеленчуци, чипс, арабски питки и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
59
44
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Galina
Galina
Рецептата е невероятно успешна... придава щипка пикантност към ежедневното меню :)
20.09.2012 18:10
1
Покажи всички подкоментари