Шарена пълнозърнеста пърленка

Анелия ЦоневаАнелия ЦоневаГотвач92175161
17/01/2017
"И ние обожаваме пърленките, затова днес ще експериментираме с тази пълнозърнеста тяхна представителка "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо725
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното със солта и направете кладенче. В чашка разтворете лъжичка захар в 150 мл топла, но не гореща вода и изсипете 1 пакетче суха мая.

Когато маята се разтвори и спре да се надига, изсипете сместа в кладенчето. Бъркайте постоянно като добавяте на тънка струйка топла водичка, докато се получи гладка смес, малко по-гъста от боза.

Намазнете подходяща тава и посипете повърхността с брашно. Излейте тестото в тавата и разпределете равномерно по цялата повърхност. Поръсете с натрошеното на едро сирене и оставете тестото да втаса на топло няколко часа.

Когато тестото удвои или даже утрои размера си включете фурната на 200 градуса и печете докато се стегне питката, но не е напълно готова. Смесете маслото с подправките- шарена сол, червен пипер и чубрица.

С четка намажете хубаво пърленката и продължете да печете докато се получи шарена коричка. Напръскайте пърленката с вода и завийте с хавлиена кърпа. Когато си обиколи нивката, поднесете топла.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар