Кисело зеле яхния

МаргаритаМаргарита
Новак
7
47
41
36
18/01/2017
"Вкусно и много ароматно - вкусна постна яхния по селски с кисело зеле "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 676
  • Преглеждания за месеца372
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 малка зелка
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 - 2 бр
  • черен пипер - по желание (на зърна)
  • доматено пюре - 200 мл
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно и се задушава в подсолена вода. Тъй като то вече е по-меко от прясното, не е нужно много време за приготвянето му.

След това се добавя олиото и доматеното пюре, както и подправките.

Ако желаете то да не бъде постно (тъй като е подходящо за Бъдни вечер), може да добавите всякакво месо, приготвено предварително по ваша преценка.

Аз добавих нарязани пилешка и свинска пържола, които бяха печени на скара.

Да ви е вкусно!

Бежова тенджера с декор и капак 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бежова тенджера с декор и капак 26 см
36.00 лв.
27.72 лв.
Виж ››

Тенджера, която няма причина да нямате в кухнята. Тя е с незалепващо покритие, стъклен капак, термоизолиращи дръжки. Бежовата тенджера има и още предимства, но ще оставим на вас да ги откриете.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар