Начин на приготвяне
Каймата се замесва заедно със самардалата, черния пипер, галетата, яйцата и бланшираните грах, морков и царевица. Пиперките се почистват от семената и се нарязват на дребно.
Те също се добавят към каймата и всичко се омесва. Каймата се оставя в страни да поеме ароматите, а през това време се бланшират гъбите. Ако са дребни се оставят цели, а ако са едри се режат на две или четири.
Картофите се обелват и нарязват като за пържене. Олиото се загрява в тиган и се изпържват картофите. Когато са готови се изваждат в купа и към тях се добавя нарязана на дребни кубчета шунка.
Когато изстинат картофите към тях се добавя и половината от кашкавала настърган. Когато и гъбите са готови бланширани и изстинали се слагат и те. Взема се купа за супа и се опакова от вътре със фолио за печене.
Това фолио се облепя с кайма по формата на купата. В средата се слагат две парчета топена сирене и се допълва с плънката от картофи. Накрая се запечатва отново с кайма.
Покрива се с фолио и отгоре. Изважда се от купата и се слага в тава. Това се повтаря да изчерпване на продуктите. Пече се 20 минути на 200 градуса. След като са готови иглутата се маха фолиото и се обръщат с широката страна надолу. И се слагат в тава за печене.
Отгоре върху всяко иглу се посипва с кашкавал, който се настъргва предварително. Пече се за още пет минути да се разтопи кашкавала. Сервира се топло.