Иглу изненада

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Иглу изненада
Снимка: Биляна Владова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусна изненада за всеки гост, остава само да изберете подходяща гарнитура"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • яйца - 2 бр
  • галета - 2 с.л.
  • черен пипер
  • самардала - 1 к. л.
  • чушки - 2 бр. червена
  • зеленчуков микс - 100 г бланширани грах, морков и царевица
  • за плънката
  • картофи - 2 бр средна големина
  • гъби - 150 г
  • шунка - 100 г
  • топено сирене - 6 триъгълника
  • кашкавал - 300 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се замесва заедно със самардалата, черния пипер, галетата, яйцата и бланшираните грах, морков и царевица. Пиперките се почистват от семената и се нарязват на дребно.

Те също се добавят към каймата и всичко се омесва. Каймата се оставя в страни да поеме ароматите, а през това време се бланшират гъбите. Ако са дребни се оставят цели, а ако са едри се режат на две или четири.

Картофите се обелват и нарязват като за пържене. Олиото се загрява в тиган и се изпържват картофите. Когато са готови се изваждат в купа и към тях се добавя нарязана на дребни кубчета шунка.

Когато изстинат картофите към тях се добавя и половината от кашкавала настърган. Когато и гъбите са готови бланширани и изстинали се слагат и те. Взема се купа за супа и се опакова от вътре със фолио за печене.

Това фолио се облепя с кайма по формата на купата. В средата се слагат две парчета топена сирене и се допълва с плънката от картофи. Накрая се запечатва отново с кайма.

Покрива се с фолио и отгоре. Изважда се от купата и се слага в тава. Това се повтаря да изчерпване на продуктите. Пече се 20 минути на 200 градуса. След като са готови иглутата се маха фолиото и се обръщат с широката страна надолу. И се слагат в тава за печене.

Отгоре върху всяко иглу се посипва с кашкавал, който се настъргва предварително. Пече се за още пет минути да се разтопи кашкавала. Сервира се топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: