Начин на приготвяне
В малка тенджерка сваряваме пилешките воденички. Нарязваме ги на малки парчета и съвсем леко ги посоляваме.
Отделно сваряваме 1 ч.ч. ориз до полуготово състояние в съотношение бульон - ориз 5:1, като го подправяме след това със сол и черен пипер.
Подготвяме си четири броя по-големи листа от кисело зеле. В малка тенджерка от йенско стъкло слагаме 2 с.л. олио.
Нареждаме един зелев лист, върху него разпределяме 1/3 от варения ориз и 1/3 от сварените пилешки воденички.
Поръсваме с малко червен пипер и малко мазнина. Поставяме следващия зелев лист, отново нареждаме ориз и воденички. Така правим, докато свършат продуктите, така че най-отгоре да се завърши със зелев лист.
Прибавяме 1/2 ч.ч. зелев сок и 1/2 ч.ч. от бульона и мазнина най-отгоре. Печем в умерена фурна около 30-40 минути, или докато ястието остане на мазнина.