Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Вита баница с плънка и майонеза

Вита баница с плънка и майонеза

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Вита баница с плънка и майонеза1 / 2
20/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет
  • кайма - 800 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 2 гл.
  • майонеза - 250 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме лукът и гъбите и ги нарязваме на дребни кубчета.

Задушаваме ги в мазнината за 2-3 минути и прибавяме надробената кайма. Плънката е готова, когато зеленчуците са омекнали.

Оставяме сместа да изстине и прибавяме майонезата, солта и черния пипер. Разбъркваме плънката.

Разстиламе корите и вземаме два листа. Разстиламе върху тях плънка, навиваме на руло и слагаме в омазнена тава.

Подреждаме навитите кори една след друга, като охлюв, и слагаме тавата да се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Натали
Натали
Добре стана :)
28.02.2014 00:09
Бети
Бети
Върху баницата нещо слага ли се,преди да я сложим да се пече?
20.01.2014 18:03