Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета и сърца с праз

Пилешки дробчета и сърца с праз

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пилешки дробчета и сърца с праз
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3 - 4
"Чухме пилешки дробчета и веднага изтичахме за празна чиния"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 400 г
  • пилешки сърца - 400 г
  • гъби - 400 г
  • праз - 3 стръка
  • лук - 1 глава
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • бяло вино - 1 чаша
  • кашкавал - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете пилешките дробчета и сърца. Праза нарежете на колелца, бялата и зелената част. Лука нарежете на едро, а гъбите на филии.

Подправете с подправките. Налейте няколко лъжици олио. Всичко разбъркайте и поставете в огнеупорна тавичка. Налейте виното.

Поставете във фурната, като не я включвайте предварително. Печете на умерена фурна 60-70 минути под капак.

След това извадете капака и настържете с ренде кашкавала равномерно в цялата тавичка. Поставете тавичката отново във фурната и запечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: