Вита точена баница с извара

Мария СимоваМария СимоваГуру107956102713
21/01/2017
"Признаваме ви за майстори ако и вашата баница стане толкова вкусна, колкото нашата "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 918
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявате брашното и добавяте солта, олиото, оцета и топлата вода. Замесвате меко и еластично тесто, ако е нужно добавяте още брашно.

Разделяте тестото на 6 равни по големина топки, намажете ги с олио и покрийте с чиста кърпа. Оставяте така за половин час.

Разточвате с точилка всяко топче на тънък лист. Върху всеки лист поръсвате с част плънката и олио.

Навивате на руло, усуквате и поставяте в средата на намазана с олио тава, навито в кръг. Оформената баница намажете с олио.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 40 минути.

Намажете изпечената баница със смес от равни части олио и вода, завийте с чиста кърпа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар