Бохча с кисело зеле (Зелник)

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
21/01/2017
"Ако някога напуснем града, то ще е заради вкусната селска кухня и най-вече рецепти като тази "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 880
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката нарежете зелето на ситно, гъбите на парчета, а готовото месо на късчета. Разтопете половината от маслото, добавете гъбите, зелето, месото и затворете капака на съда.

Оставете да се задушава докато се изпари сосът му. Преди да сте го свалили ястието добавете щипка розмарин и разбъркайте. Разтопете останалото масло и подмажете тавата. Постилате една кора и изрежете с размера на дъното.

Върху нея постилате останалите кори, като кръстосвате, а краищата им да висят извън тавата. Смесвате разбитото яйце с киселото мляко, сиренето и бакпулвера.

Разпределяте 3-4 лъжици от сместа върху корите, добавяте плънката, и отново 3-4 лъжици млечна смес. Завиваме плънката с висящите краища като бохча, отгоре намажете с разтопено масло.

Разпределяте отгоре останалата млечна смес и поръсвате с настърган кашкавал. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до приятен загар около 30 - 40 минути.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар