Пълнозърнести питки със сирене

Мина ДимитроваМина ДимитроваНовак
22/01/2017
"Вкусни импровизации с пълнозърнесто брашно и сирене "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции10-15
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 200
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • суха мая - 2 ч.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - пълнозърнесто или грахам (1 1/2 ч.ч.)
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. бяло
  • сол - 2 ч.л
  • сусам - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в част от водата, която предварително сме я затоплили.

Двата вида брашно и сусамът се смесват, добавя се солта, водата с маята и останалата част от водата замесва се меко тесто.

Оставя се да втаса за да удвои своя обем. Прибавя се и сиренето. Оформят се топки и отново се оставя на топло за около 30 минути.

Поставяме в тава и печем на 200 градуса за 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем до готовност.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар