Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Пълнозърнести питки със сирене

Пълнозърнести питки със сирене

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Пълнозърнести питки със сирене
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-15
"Вкусни импровизации с пълнозърнесто брашно и сирене"

Необходими Продукти

  • суха мая - 2 ч.л.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • брашно - пълнозърнесто или грахам (1 1/2 ч.ч.)
  • брашно - 1 1/2 ч.ч. бяло
  • сол - 2 ч.л
  • сусам - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се поставя в част от водата, която предварително сме я затоплили.

Двата вида брашно и сусамът се смесват, добавя се солта, водата с маята и останалата част от водата замесва се меко тесто.

Оставя се да втаса за да удвои своя обем. Прибавя се и сиренето. Оформят се топки и отново се оставя на топло за около 30 минути.

Поставяме в тава и печем на 200 градуса за 15 минути и след това намаляме на 180 градуса и печем до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: