Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Вкусни гювечета с луканков колбас

Вкусни гювечета с луканков колбас

МерсинМерсин
Новак
18287
Вкусни гювечета с луканков колбас1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Знаем сто рецепти за гювечета, всички са вкусни, но тези са най-вкусните"

Необходими Продукти

  • колбас - 1 бр. луканков
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • сирене - 250 г
  • маслини - 40 г
  • масло - 100 г
  • доматено пюре
  • яйца - според броя гювечета
  • чубрица
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на средно големи парчета. Слагат се в тенджера с подсолена вода и се варят до омекване.

Луканката и кашкавалът се нарязват на малки кубчета. Маслините се обезкостяват.

След като се сварят картофите, започвате да пълнете гювечетата. Първо се слагат картофите, след кова нарязаните на дребно кашкавал, луканка и маслини.

Поръсват се с подправките и се натрошава сиренето. Добавя се доматеното пюре и по парченце краве масло.

Отново се поръсват с подправки и накрая се счуква по едно яйце във всяко гювече. Поставят се във фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: