Агнешка дроб сърма

СтойнетоСтойнетоНовак
25/01/2011
"Малки тайни Направете сос Бешамел с малко чесън и залейте всяка порция от тази лесна и вкусна дроб сарма "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100 008
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият лук се задушава и към него се прибавя ориза и нарязаните на дребно и сварени предварително дреболии. Разбърква се добре. Прибавя се червения пипер, джоджена, магданоза и горещия бульон. Пече се във фурната, до златисто.

Приготвя се заливка от яйцата, киселото мляко и брашното. Залива се и се запича до зачервяване. Консумира се топла или поне затоплена.

Рейтинг

5 15
4 6
3 2
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.05.2019 19:25
Колега, Рецептата Ви е повече оризова отколкото агнешка. И моля, не бъркайте понятията "сърма" и "сарма". Много са различни.
0
0
Galina Tyutyundzhieva
Galina Tyutyundzhieva
25.04.2019 10:42
В рецептата никъде не се споменава за варене на карантиите.
Не знам дали миналата година по тази рецепта правих, но само с печене карантиите остават сурови. Дробенето се вари около час, а дроба се пуска за 15 минути във врялата подсолена вода и се вади. Иначе става твърд. После всичко охладено се нарязва и едва тогава се прилага рецептата. Че е вкусно спор няма.
2
0
Dida Dimitrova
Dida Dimitrova
30.04.2017 12:02
Липсва ми САРМАТА в тази рецепта.По-скоро напомня на оризова мусака.За да говорим за САРМА трябва карантиено-оризовата смес да се завие в БУЛОТО на агнето и се свие на сарми.ТАКА ли е, или аз не разбирам смисълът на думата ''дроб-сарма'' ?
2
0