Начин на приготвяне
Ребрата се измиват и се нарязват на средни парчета. Запържват се от всички страни в тиган, в който сме загряли олио.
Морковите и картофите ги обелваме и ги измиваме, след което и нарязваме на кубчета. Сипваме на дъното на гювеча 3-4 с.л.олио, след което слагаме нарязаните на кубчета картофи и моркови.
Слагаме 1 с.л. от подправката, нареждаме ребърцата - върху всяко парченце месо се слага парче от топеното сирене (на мен лично ми харесва с повече топено сирене и слагам повечко).
Върху топеното сирене се нарежда и останалите ребра. Налива се вода до горния ред на ребрата и се слага във фурната.
Включва се на 250 градуса докато заври и след това се намалява на 220 градуса. Пече се 2 часа. Преди да го извадите отворете го да се запече за около 10 минути. Да ви е сладко....