Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински ребърца с топено сирене в гювеч

Свински ребърца с топено сирене в гювеч

Свински ребърца с топено сирене в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"За обяд приготвихме свински ребърца с топено сирене и нищо не остана за вечеря, защото всички си сипаха допълнително"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.4 кг
  • картофи - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • топено сирене - 1 кутийка от триъгълничетата натурално
  • вода
  • универсална подправка - 1 с.л. Маги малки тайни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата се измиват и се нарязват на средни парчета. Запържват се от всички страни в тиган, в който сме загряли олио.

Морковите и картофите ги обелваме и ги измиваме, след което и нарязваме на кубчета. Сипваме на дъното на гювеча 3-4 с.л.олио, след което слагаме нарязаните на кубчета картофи и моркови.

Слагаме 1 с.л. от подправката, нареждаме ребърцата - върху всяко парченце месо се слага парче от топеното сирене (на мен лично ми харесва с повече топено сирене и слагам повечко).

Върху топеното сирене се нарежда и останалите ребра. Налива се вода до горния ред на ребрата и се слага във фурната.

Включва се на 250 градуса докато заври и след това се намалява на 220 градуса. Пече се 2 часа. Преди да го извадите отворете го да се запече за около 10 минути. Да ви е сладко....

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: