Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско контрафиле със сметанов сос с гъби

Свинско контрафиле със сметанов сос с гъби

TonyTony
Новак
813312
Свинско контрафиле със сметанов сос с гъби
Снимка: Tony
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Кой каза, че е на диета, за да изядем и неговата порция свинско със сметана"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 1 кг (пилешко филе)
  • готварска сметана - 500 мл
  • гъби - 250 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • топено сирене
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското (може да се приготви и с пилешко) да е на филета, овкусени със сол и черен пипер. Запържваме ги в малко мазнина до златисто и от двете страни и нареждаме в тавичка.

Нарязваме гъбите и ги задушаваме в тенджера с малко масло и олио, овкусени със сол и черен пипер и стрък пресен лук. След като са готови, ги местим в една купичка.

Използваме тенджерата от гъбите, слагаме олио и в него запържваме 2 с.л. брашно. На тънка струя и с бъркане добавяме сметаната, прясното и водата.

Добавяме част от гъбите, като заври - пасираме, връщаме на котлона и добавяме останалите гъби, черен пипер, сол, индийско орехче и топено сирене (аз сложих 3 триъгълника, от това, което се продава в кръгла кутийка).

След като ври 5 минути, махаме от котлона и заливаме пържолите.

Печем в предварително загрята фурна на 230 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: