Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофки в гювеч

Свинско с картофки в гювеч

SilviaSilvia
Новак
1413534
Свинско с картофки в гювеч
Снимка: Silvia
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4
"Няма никаква философия, само слагате в гювечето и печете - после хапвате с апетит"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 500 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • домати - 2 с.л.
  • олио - 100 г
  • шарена сол - 1 с.л.
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме гювеч, обелваме картофите, измиваме ги и ги режем на едри парчета, морковът и лукът се нарязват на малки кубчета, месото на по-едри късове.

Всичко това се слага в гювеча, добавят се доматите, червеният пипер, шарената сол, олио. Залива се с 2-3 ч.ч вода, посолявате на вкус, добавят се и подправките и всичко това се разбърква добре.

Свинското с картофи се пече в нагрята фурна, до готовност на продуктите, горе долу около 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Студен гювеч в загрята фурна и какво ще стане-пръскане на гювеча.
17.12.2022 12:50
8