Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с кренвирш

Картофена торта с кренвирш

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Картофена торта с кренвирш1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Чували сте за солени торти, може дори да сте опитвали, но толкова вкусна като нашата картофена торта с кренвирши дори не сте и помирисвали"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • масло
  • сол
  • кренвирши - 2 бр.
  • сирене
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, обелват и пасират. Прибавят се прясното мляко, маслото и солта. Кренвиршът се рендосва на едро и се прибавя към пюрето.

То се разстила в кръгла, намазнена и поръсена с брашно тава. Запича се леко във фурната.

Малко преди да се извади, тортата се поръсва с настъргани сирене и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Армянова
Станислава Армянова
И двата кренвирша се рендосват и се прибавят към картофеното пюре. Цялата смес се пече.
21.01.2018 09:25
1
Виктория
Виктория
Интересна рецепта, но къде отива вторият кренвирш? И продуктите явно на око се слагат?!
20.01.2018 23:05