Начин на приготвяне
Аспержите се нарязват (приблизително 5 см) . Пилето също се нарязва на широки лентички. На тънки лентички се нарязва червената чушка. Лукът се нарязва на фини кубчета.
Портокалът се изцежда в сокоизстисквачка и получавате приблизително 1/4 часа сок. В малка купа се смесват сока от портокал, виното, соевия сос, захарта, брашното и пипера.
В средна тенджера се задушават аспержите до омекване за около 3 мин. В голям тиган се слага да загрее маслото след което се добавят пилето и се запържва за около 4 мин на силен огън.
Изваждате пилето в чиния и в същия тиган и мазнина добавяте джинджифила и чесъна каот ги запържвате за около 30 секунди. След което добавяте чушките, лука и аспержите и пържете още 1 минута.
Добавяте соса от купата и оставяте сместа да поври малко. Накрая връщате пилето обратно в тигана да поври с останалите продукти. След като всичко се сгъсти можете да сервирате :)