Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пълнено свинско бутче

Пълнено свинско бутче

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Пълнено свинско бутче1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10-12 парчета

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 бр. около 2 кг (обезкостен)
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме обезкостеното бутче. С върха на остър нож правим дълбок прорез в средата, в който слагаме плънката, която приготвяме по следния начин:

В разтопеното масло запържваме лука, нарязан на ситно и настърганите на едро ренде моркови. Сваляме от огъня и изчакваме да изстине.

Когато това стане прибавяме киселите краставички и сварените яйца - нарязани на кубчета. Подправяме с червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Слагаме плънката и зашиваме отвора с дебел конец. Поставяме го в подходящ съд и го намазваме с масло. В началото печем на силна фурна и след 20 минути намаляваме фурната.

През 10-15 мин. обливаме месото с малко топла вода. След като месото се зачерви го обръщаме от другата страна. Когато е почти готово го намазваме с червен пипер, смесен с малко олио и допичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: