Начин на приготвяне
Начукваме обезкостеното бутче. С върха на остър нож правим дълбок прорез в средата, в който слагаме плънката, която приготвяме по следния начин:
В разтопеното масло запържваме лука, нарязан на ситно и настърганите на едро ренде моркови. Сваляме от огъня и изчакваме да изстине.
Когато това стане прибавяме киселите краставички и сварените яйца - нарязани на кубчета. Подправяме с червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус.
Слагаме плънката и зашиваме отвора с дебел конец. Поставяме го в подходящ съд и го намазваме с масло. В началото печем на силна фурна и след 20 минути намаляваме фурната.
През 10-15 мин. обливаме месото с малко топла вода. След като месото се зачерви го обръщаме от другата страна. Когато е почти готово го намазваме с червен пипер, смесен с малко олио и допичаме до готовност.