Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ориз с пушено месо и гъби

Ориз с пушено месо и гъби

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Ориз с пушено месо и гъби
Снимка: Йорданка Тасева
9 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Знаем, че нямате време, затова ви предлагаме нещо вкусно, което може да приготвите само за 30 минути"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • пушено месо - 300 гр (по избор)
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • сол
  • универсална подправка - щипка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете чесъна и го нарежете на малки филийки. В тенджера загрейте малко олио и сложете чесъна. Прибавете нарязаните на филийки гъби.

Нарежете пушеното месо на малки кубчета и го добавете при гъбите. Разбъркайте добре. Добавете измития ориз и разбъркайте.

Когато започне да става стъклен добавете 3 чаени чаши топла вода и оставете да къкри.

Сложете подправката и сол на вкус и разбъркайте. Когато ориза поеме водата е готов. Сервирайте топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.7
51
40
30
21
11
Дай твоята оценка: