Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Маймунски хляб по специален начин

Маймунски хляб по специален начин

АлександърАлександър
Новак
1310038
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Толкова ще си се услади, че няма да помислите да го направите по друг начин"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 450 г
  • мляко - 240 мл топло
  • масло - 80 г разтопено
  • кафява захар - 80 г
  • мая - 20 г
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • Подправки за тестото
  • кафява захар - 30 г
  • канела - 3 л.
  • джинджифил - 1 л.
  • индийско орехче - 1 л.
  • Глазура
  • пудра захар - 130 г
  • мляко - 30 мл
  • ванилия - 5 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Комбинирайте маята и 10 г кафява захар до течна консистенция. Смесете с 1/3 от млякото и оставете настрани.

Смесете всички продукти за тестото (без подправките) и активираната мая. Ако е нужно прибавете още малко брашно, докато се стегне тестото. Оставете тестото да втаса за 45 минути.

Смесете всички подправки за тестото.

Разточете тестото. Прегънете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).

Обърнете тестото и разточете отново. Стъпката с прегъването и разточването трябва да бъде повторена общо 3 пъти.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Разделете тестото на равни части с помощта на нож за тесто. Направете частите на топчета и ги разточете. Поръсете разточените топчета с подправките за тесто и ги навийте на рулца.

Прехвърлете рулцата във формата за кекс и сложете да се пекат за 30-35 минути. През това време смесете всички съставки за глазурата и щом хлябът се изпече, го полейте обилно.

Страхотен сладък хляб се получава!

Маймунският хляб по специален начин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Чудесна снимка , Александър! При теб се е получил прекрасно, но при мен беше пълна катастрофа и съответно излетя в машината за боклук.
Поздравления!
26.01.2017 18:09
1
1
Покажи всички подкоментари