Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с гъби и моркови

Макарони с гъби и моркови

Yana G.Yana G.
Готвач
1786662423
Макарони с гъби и моркови
Снимка: Yana G.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Колкото и да ровите в чинията, месце няма да намерите, но е вкусно и ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • макарони - 100 г
  • кускус - 50 г
  • гъби - 200 г
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • праз - 1 бр.
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо слагаме да се сварят двата вида макаронени изделия /може да са различни видове или само един/, в тенджера със завряла вода, в която сме сложили щипка сол и малко олио. Като се сварят ги прецеждаме, измиваме и поставяме в голяма купа.

Праза се почиства и се реже на тънки кръгчета, гъбите се режат по дължина на филийки. Слагаме ги в уок тиган с малко олио да се запържат добре.

Добавяме и морковите и като са готови гъбите и морковите са омекнали, сваляме от котлона.

През това време макароните са изстинали, добавяме им лютеницата - може и повече от 6 супени лъжици, зависи как ги обичаме.

Добавяме и гъбите с моркова и разбъркваме всичко много добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: