Начин на приготвяне
Вземаме 150 грама пушен бекон и режем на четири филии с дебелина около 3 мм. Всяка филия я запичаме от двете страни в тиган с капка мазнина. След като бекона сме го препекли леко, го оставяме на страни.
Приготвяме си малка тенджера с около четири пръста вода. Оставяме да заври водата, след което пускаме четири броя яйца да се забулят. След като са хубаво забулени, ги изваждаме и отцеждаме от водата.
Следващото, което трябва да направим, е сос Холандез. За соса първо отделяме два жълтъка и ги разбиваме с миксер на водна баня. Като побелеят веднага добавяме една супена лъжица вода, една супена лъжица лимонов сок, смления бял пипер - една щипка.
Изключваме котлона и продължаваме да бъркаме и по най-бързия начин прибавяме на дребно 80 грама краве масло. Бъркаме енергично докато сосът стане гладък.
След като е готов го оставяме на страни и препичаме четири броя филии от тостерен хляб.
След като и филиите са готови ги нареждаме в подходящи чинии. Върху тях слагаме по едно парче бекон, по едно поширано яйце, като накрая ги заливаме с по една супена лъжица от готовия сос и нарязан на ситно зелен лук.
Коментари