Начин на приготвяне
Активирате маята в една част от топлото мляко, захарта и малко брашно. Разбивате яйцата с прясното и кисело мляко, содата и олиото. Пресявате брашното, солта и добавяте млечната смес и шупналата мая.
Замесвате хубаво гладко тесто, което оставяте да втаса на топло, покрито с домакинско фолио. Трябва да решите колко плитки искате, за да разделите тестото.
Ако искате две го делите на две части, едната разточвате на голяма правоъгълна форма, мажете с масло и поръсвате със семената и натрошавате сирене.
Навивате на руло и с помощта на голяма ножица режете парчета на еднакво разстояние, като не стигате до долу.
Всяко руло редувате, като накланяте наляво и надясно. Така процедирате и с другата част тесто, оставяте ги на топло да втасат, след което ги мажете с разбит жълтък и малко мляко. Печете в загрята фурна до златисто.