Мързеливи сармички

27/01/2017
"Предлагаме да наричаме тези сармички не мързеливи, а енергоспестяващи и вкусни и да си сипем втора порция от тях "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 799
  • Преглеждания за месеца188
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се запържва леко. Към него се добавя предварително овкусената със сол, черен пипер и кимион кайма, омесена с измития ориз.

Добавя се 1 ч.ч. вода и се бърка докато водата изври и каймата се раздроби. Тогава добавяте накълцаното на ситно зеле.

Ако имате от зелето сок тук е моментът да добавите около 1-2 чаши или докато стигне до нивото на зелето. Ако нямате сложете вода. Добавете и червен пипер около 1-2 супени лъжици и разбъркайте добре.

Когато заври намалете котлона и оставете да къкри до извиране на по-голямата част от течността или докато оризът омекне.

При необходимост, ако прецените, че водата не е достатъчно добавете, но при мен се получи идеално с общо течност около 3 ч.ч.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар