Шарлота с ябълки и извара

Мария СимоваМария СимоваГуру10185698012
28/01/2017
"Сладкиш за ценители "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 087
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • за кекса
  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 160 г
  • ябълки - 4 бр.
  • за плънка
  • извара - 350 г
  • краве масло - 50 г
  • захар - 80 г
  • захар - 1 пак. ванилена
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивате с миксер яйцата със захарта за 5 минути. Постепенно добавяте брашното и разбърквате добре с шпатула.

Отделно за плънката разбивате мекото масло със захарта и ваниловата захар.

Добавяте изварата и разбивате с миксер до еднородна смес.

Почистените ябълки нарежете на тънки филийки .С меко масло намажете тава с размери 22 см и подредете плътно на един ред ябълкови резени.

Върху тях сипвате половината кексова смес. Отгоре разпределяте плънката от извара и завършвате с останалата кексова смес.

Подреждате останалите ябълкови резени и посипвате канелата равномерно.

Печете за около 1 час в предварително нагрята на 180 градуса фурна.

Поръсвате леко с пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар