Прясно зеле с ориз на фурна

Румяна милчеваРумяна милчеваЧирак13012371
28/01/2017
"Запишете си - да се добави веднага към любимите постни ястия!"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 302
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 гл. кромид
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелката на ситно. Слагаме тиган или тенджера с незалепващо покритие на котлона и сипваме олио.

Нарязваме лукът на ситно и го слагаме да се запържи за 2-3 мин. След което добавяме и ситно нарязания морков и той да се запържи около 3 мин.

Слагаме и ситно нарязаното зеле и бъркаме да не загори, защото все пак няма вода. Пържим поне 10 мин. Измиваме и накисваме ориза в студена вода преди да го готвим.

След това добавяме ориза и една чеша вода, както и червения пипер, черен пипер, сол и чубрицата. Оставяме да ври 5-6 мин.

След като е готово, изсипваме в тава и наливаме 4 в.ч. вода. Разбъркваме хубаво и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато изври водата.

Оставяме малко да изстине и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар