Начин на приготвяне
Нарязваме зелката на ситно. Слагаме тиган или тенджера с незалепващо покритие на котлона и сипваме олио.
Нарязваме лукът на ситно и го слагаме да се запържи за 2-3 мин. След което добавяме и ситно нарязания морков и той да се запържи около 3 мин.
Слагаме и ситно нарязаното зеле и бъркаме да не загори, защото все пак няма вода. Пържим поне 10 мин. Измиваме и накисваме ориза в студена вода преди да го готвим.
След това добавяме ориза и една чеша вода, както и червения пипер, черен пипер, сол и чубрицата. Оставяме да ври 5-6 мин.
След като е готово, изсипваме в тава и наливаме 4 в.ч. вода. Разбъркваме хубаво и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато изври водата.
Оставяме малко да изстине и сервираме.