Розички от готово тесто

Розички от готово тесто
Снимка: Марияна борисова
1 / 5
29/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Днес ще изненадаме гостите, но не не с питки, а с ефектни розички от готово тесто"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 бр. готово, купешко
  • олио
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - малко, за премесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премесваме леко тестото. Разделяме го на две.

Разточваме едното тесто по-тънко и режем ленти с ширина около 5 сантиметра. Дължината се определя според това колко розички искаме, но е препоръчително да е около 50-50 сантиметра.

Другото тесто и него разточваме и с три, различни по големина, чаши режем кръгчета. Тях режем на половинки. Върху лентите (до тяхната среда) нареждаме тези полукръгове един върху друг, като започваме от най-малките. Загъваме с половината лента, да дойде върху полукръгчетата и навиваме на руло.

Готовата розичка намазваме с разбитото яйце и печем на 180 градуса около 40 минути. Отделно изпържваме олио с червен пипер леко и мажем краищата на изпечените розички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: