Тутманик Карниера

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
66
378
3
10/02/2017
"Какво ще кажете за един пухкав домашен тутманик, който свършва още докато е топъл?"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
120 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333 005
  • Преглеждания за месеца801
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена120

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В купа слагам чаша брашно. Правя кладенче и там слагам маята, водата и захарта.

След като шупне, добавям разбити 2 яйца с 1 с.л. сол и млякото. С лъжица разбърквам и добавям на етапи пресято брашно.

Като се получи много гъста каша, покривам в найлон и оставям да втаса на топло.

След като втаса, с помощта на шпатула изсипвам сместа в тавичка, намазана с олио и поръсена с брашно.

Заглаждам леко тестото с мокра лъжица, за да не лепне. Намазвам го с хубаво разбито цяло яйце и добавям бучките мас и масло върху тестото.

Наръсвам натрошено сирене. Поставям го в студена фурна, която включвам на 180 градуса.

Тутманикът се изпича за около 40 минути. Сервира се топъл с айран.

Рейтинг

5 27
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Mimi Popova
Mimi Popova
04.08.2018 12:19
Днес го направих и много го харесаха всички в къщи.Видях в коментарите,че са слагали сирене и мазнина в тестото и аз го направих по този начин.
1
0
Яница Николова
Благодаря за рецептата!
0
0
Таня Левенова
Чудна е!
Получава се винаги
3
0
Йорданка Ковачева
Превъзходен резултат! Благодаря за рецептата. И аз сложих по-голямата част от сиренето вътре в тестото.
5
2