Памук тутманик

Памук тутманик
Снимка: Веселина Константинова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"С този памук тутманик на нашата топ кулинарка Веселина ще си оближете пръстите. Гарантираме!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г
  • мас разтопена - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята в хладката вода, заедно със захарта и солта. Оставете да втаса.

Готовата мая изсипете в пресятото брашно, добавете млякото и яйцата и замесете меко тесто.

След като тестото удвои обема си, го разделете на 7-8 топки. Разстелете всяка топка на кора, потопете в разтопената мас, сложете от плънка направена от сиренето и яйцата и завийте.

Подредете парчетата в подходящ съд /желателно е да е по-дълбок/ и оставете отново да втаса. Изпечете във фурна до златисто.

Готовият тутманик напръскайте с малко вода и оставете да омекне.

Поднесете с мляко, компот или айран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! Скоро не съм го правила, трябва да запретна ръкави!
04.01.2021 16:38
К
К
Тутманикът е страхотен. Маста може да се замени с разтопено масло. Става много вкусно. Наистина е мек като памук и се топи.
23.05.2017 20:17
1
Покажи всички подкоментари