Кекс-баклава

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
06/08/2017
"Сладко, по-сладко, най-сладко - кекс-баклава "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
65 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо256 993
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена65

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

С телена бъркалка разбивате яйцата със захарта. Добавяте един след друг останалите продукти по реда, в който са написани по-горе.

Разбърквате добре. Сместа, която получите, е рядка, но това ни трябва да ви притеснява.

Сипвате сместа в тава 32 см намазана с олио, печете в предварително загрята фурна на 180 градуса. Изпечената баклава нарежете на ромбоиди и оставете напълно да се охлади.

Отделно в тенджера смесвате съставките за сиропа. 5 минути след завирането сваляте от котлона и заливате студената баклава.

След като се охлади е готова за сервиране. Бързо, лесно и вкусно !

Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма тефлонова форма за сладкиши 35 см
6.00 лв.
Виж ››

Универсална, удобна и много качествено тефлонова форма за кекс - любима на всички домакини

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
06.11.2017 19:57
Този сладкиш го помня под името кубинска баклава!
0
0
Nona Atanasova
Nona Atanasova
20.08.2017 14:34
Благодаря за рецептата , снощи го направих стана превъзходен
8
2
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
06.08.2017 22:13
Гръцки сладкиш му е другото име.
С таза рецепта спечелих 20 лв. от" Вс
ичко за семйството".
8
1